POSTET / 28.09.2014
Bli best i å leve livet ditt

Den aller siste oppgaven vi fikk i "Det nye jenta" var å skrive en personlig tekst. Flere av dere har spurt om jeg kan legge ut, så det tenkte jeg at jeg kunne gjøre i dag. Jeg vil bare si at jeg er ikke så god på å skrive slike lange tekster, hvertfall ikke når de skal være personlige. Menmen, jeg legger den ut likevel jeg. Håper dere liker den ♥ 


Bli best i å leve livet ditt

 "Hvorfor er det alltid jeg som er den dårlige?" Det var et spørsmål jeg stilte meg ofte i barndommen. I mens resten av laget scoret mål etter mål utpå fotballbanen, satt jeg på min faste posisjon som benkevarmer. De siste fem minuttene av hver kamp, da kampen allerede var avgjort, ble jeg sluppet inn på banen slik at jeg ikke hadde mulighet til å rote noe til. Til tross for min elendige koordinasjon, fortsatte jeg og trene i håp om at jeg én dag skulle bli like god som resten av laget.  Etter ni år med sure fotballsokker og svette knebeskyttere, måtte den mest erfarne benkevarmeren i hele Telemark, stille seg spørsmålet "hvorfor gjør du dette, Åshild? Spiller du fotball fordi du liker det, eller er det fordi "alle andre" gjør det?". Jeg fant fort ut at fotballgleden min hadde forsvunnet for lenge siden, og at jeg kun gjorde det på grunn av at jeg ville gjøre som "alle andre".  Da bestemte jeg meg for at jeg ville jeg finne min egen greie. En greie der jeg skulle bevise meg selv at jeg også kunne bli god. Min nye greie var at jeg fader meg skulle bli best i å leve livet mitt jeg.

Hvordan skal jeg bli best i å leve livet mitt? Svarene på dette spørsmålet hadde jeg ikke funnet dersom det ikke hadde vært for den fantastiske mentaltreneren Erik Bertrand Larssen. Bøkene hans har vært så bra at jeg har kjøpt de i både papirutgave, e-bok og til og med lydbokform, kun for å ha de tilgjengelig uansett hvor jeg er. Det viktigeste jeg har lært av bøkene hans, er at det er mulig og oppnå drømmene sine dersom man bestemmer seg og jobber for det. Når andre har klart det, hvorfor skal ikke du og jeg klare det da?

Hva skiller "vinnerne" i fra "vanlige" mennesker? Hvorfor er det noen som er "bedre" enn andre? Hvorfor var jeg dårligere i fotball enn andre? Kanskje det var fordi de andre var flinkere til å ta de riktige valgene i hverdagen? Kanskje de heller var ute og spilte fotball etter skolen, i stedet for å sitte inne og se på Home and Away slik som meg? Dersom man ønsker å bli skikkelig god i noe, er det de små valgene man tar i hverdagen som er det avgjørende. De utgjør ikke en stor forskjell umiddelbart, men dersom man fortsetter å ta disse valgene over lengre perioder, merker man at forskjellen blir større. Min drøm er og kunne jobbe med mote og foto resten av livet. For å kunne realisere denne drømmen, er jeg nødt til å ta de riktige valgene. Typiske valg jeg møter på i hverdagen er "Skal jeg droppe bloggingen i dag og heller se på netflix? Eller skal jeg ta de beste bildene jeg noen gang har tatt, av det mest smashing antrekket jeg noen gang har satt sammen?" Når man skal ta slike valg, må man gi seg selv et lite push og si "kom igjen nå, hvert eneste riktig valg du tar, er et steg nærmere drømmen din". Det handler om og være bevisst på alle valgene man tar.

I fjor høst ble min kjære bestefar veldig syk. Rett før han døde tilbrakte jeg veldig mye tid sammen med han. Til tross for hans alvorlige sykdom, hadde han en fantastisk positiv innstillig. Dersom han fikk et lite glass juice av sykepleieren sa han: "ååå, takk og takk og takk og takk", det samme ble sagt dersom jeg bare fikset litt på puten for han. Noe av det siste bestefar sa til meg var "Åshild, jeg har hatt det så godt i livet, tusen takk". Jeg vil også bli gammel og tenke tilbake over hvor godt jeg hadde det. For at ting skal bli bra, må man også tenke at ting skal bli bra. Før hver eneste fotballkamp tenkte jeg kun på hvor dårlig jeg var. Jeg tenkte at jeg kun ødela for laget, og foretrakk heller å løpe vekk i fra ballen, fremfor å prøve og stoppe motstanderen. Det er kanskje ikke så veldig rart at jeg ble Telemarks mest erfarne benkvarmer, hehe?

Dersom man skal "bli best i å leve livet sitt", er det veldig viktig at man har konkrete mål. Det veldig mange glemmer, er hvor viktig det er å fokusere på prosessen. Det er jo tross alt prosessen som er selve veien frem til målet. Jeg er en person som ikke har vært noe flink til og fokusere på prosessen. Planen min, da jeg var rundt ni år, var at jeg skulle bli proff fotballspiller og til slutt spille på Liverpool. Jeg tenkte at veien fra Vinje IL til Liverpool var like kort som fra Oslo S til Oslo city. Dessverre måtte jeg legge fra meg Liverpool planene, da jeg skjønte at Home and Away måtte droppes og koordinasjonen måtte heves flere hakk. Dersom man er flink til å fokusere på prosessen, kommer veien frem til målet til å bli mye lettere. Man må tenke at hver eneste del av prosessen, er en erfaring som man ikke vil være foruten. Da blir plutselig prosessen mye mer meningsfull, og man får automatisk en ekstra guts til å nå målet sitt.

Tilslutt vil jeg fortelle dere om det jeg synes er et av Bertrand Larssen sine beste tips; jakt hele tiden etter godfølelsen. Godfølelsen kommer av viljestyrke og målrettet handling. Den oppstår når man har yte det lille ekstra. Man trenger ikke gjøre noe stort for å få godfølelsen. Bare det å gå trappene i stedet for og ta heisen, kan lokke den frem. Jeg har startet en liten konkurranse med meg selv hvor jeg skal prøve og få flest godfølelser i løpet av en dag, hvem andre er med meg?

Til dette innlegget tenkte jeg at det passet med noen bilder fra da jeg var 14 år. Her ser dere en fjortis-Åshild som akkurat hadde vært på fotballtrening faktisk, haha.- Åshild


Vilde
Jeg kjenner meg så igjennom du skriver om fotballen. Trur jeg også er en veldig god kandidat til å bli Telemarks beste benkvarmer! Veldig fin tekst!
28.09.2014, 12:10
Fredrikke
Åå, så utrolig bra skrevet Åshild! Du sier at du ikker er spesielt flink på lange peronlige tekster, det er jeg uenig i. Dette både motiverte og inspirerte meg!
28.09.2014, 15:44
Sofie Udjus Brynildsen
Det var en utrolig fin tekst! Burde kanskje lese noen bøker av den forfatteren du skrev om...
28.09.2014, 16:37
blog/website: http://subways.blogg.no
Cecilia Catharina
Så utrolig fin, inspirerende og personlig tekst! :D
28.09.2014, 16:58
blog/website: http://styleus.blogg.no
Frida
Utrolig bra skrevet! håper på flere innlegg om mentaltrening, du inspirerer!
28.09.2014, 17:34
Fantastisk Åshild! Nydelig tekst som er inspirerende for såå mange. Du er utrolig flink!
28.09.2014, 17:39
Malin
Kjære Åshild, et ord: tusen takk! Tusen takk for at du delte denne fantastiske teksten med oss. Du motiverte meg på alle mulige måter, og jakten på godfølelsen er noe vi alle burde jakte etter! Etter Det Nye jenta ble jeg virkelig imponert over hvor RÅ du faktisk er, når du lå i bakken å spydde men likevel sprang opp er et eksempel jeg tenker på daglig. Den boken du skrev om må jeg nok bare lese, i håp om å lære meg å tenke like positivt som deg!
28.09.2014, 18:26
Mali Skar
så utrolig fin tekst!
28.09.2014, 19:51
blog/website: http://www.lifeasmali.blogg.no
Caroline
Hei Åshild! :)

Jeg har hengt litt (kremt) etter når det kom til å være helt oppdatert på vinneren av "Det Nye Jenta 2014". Da studier dessverre går foran tv .. hehe.. Men, i går kveld fikk jeg sett finalen og jubelen var stor da du vant! :D ..

Jeg heiet på deg fra første sekund. Du er så sprudlende, jordnær, original og godhjerta. Gratulerer så mye! Vel fortjent!

Videre vil jeg si at denne teksten var helt fantastisk bra! Det er, som du sier, så viktig å jakte på godfølelsen!

Håper du har en fin dag og at året du nå går inn i bringer med seg mye spennende!
29.09.2014, 11:18
Celine
Herregud, Åshild! Så vakkert og bra skrevet. Jeg digger deg!

Kjøpte forresten Det Nye bladet istad! Heheh, du er helt nydelig. Har ikke ord <3
29.09.2014, 15:17
Elise
Fy søren for ei jente du er! Heiet på deg gjennom hele Det nye-jenta, og finaleepisoden viser bare hvor vel fortjent det er at du vant. Du har ikke bare funnet problemer, men løsninger hele veien. Heia deg! :)
30.09.2014, 15:14
blog/website: http://elises.net
Ida Vinda
Wow! For en rå tekst! Kjenner meg litt for godt i igjen! Jeg spillte fotball fra jeg var 6år til jeg ble 13, men jeg kan ikke hugse at jeg noen gang elsket det, jeg gjorde det fordi jeg ville gjøre som de andre, som de populære! Jeg satt heller å så på home and away enn å dra på trening.. Jeg har gjort som de andre, jeg har følgt strømmen! Endelig har jeg nå begynt å gjøre ting som gjør meg glad og bryr meg ikke like mye hva andre tenker! Jeg driter i hvordan jeg ser ut og trener sjelden, men passer på hvordan jeg ser ut! Jeg vil bli gammel og smile av alle feilene jeg gjorde og ikke andre på de valgene jeg ikke tok! Jeg lever livet og angrer ikke like mye nå som jeg en gang gjorde! Du er rå Åshild! Stå på!
30.09.2014, 16:17
blog/website: http://idavinda.blogg.no
det her var akkurat det jeg trengte. du aner ikke.
30.09.2014, 16:36
takk og takk og takk og takk!!!
30.09.2014, 16:37
Thea Nikman
For en tekst, jeg ble rett og slett rørt! Jeg kjente meg veldig godt i gjenn i teksten.. Og sliter med dette til vanlig, hvor fikk du tak i de bøkene? Kunne gjenre trengt en selv. Jeg beundrer deg så åshild, du er ei så fantastisk jente som er så nydelig og har en så utrolig god personlighet! ( selv om jeg ikke kjenner deg så godt da.. ) Men du skal vite det at jeg elsker det du gjør og hvordan du er! Du fortjente også så å vinne " Det Nye jenta " Stå på videre Åshild!
30.09.2014, 19:18
Audhild :) Mamma til William <3
Kjempe fin tekst du har skrevet :) Fine bilder av deg :)
01.10.2014, 11:17
blog/website: http://www.anitres.blogg.no
Victoria
For en nydelig tekst! Synes du er kjempeflink til å skrive jeg! veldig ekte :) Jeg har lest den ene boken av Bertrand Larssen for lenge siden, og jeg elsket den. Tror jeg skal lese den en gang til, for har allerede glemt mye, dessverre!

Det er en liten ting jeg lurer på, haha. Leste du hele denne teksten foran dommerne? For på TV var den jo sikkert kuttet veldig.

Synes du var en verdig vinner :D
04.10.2014, 00:42
blog/website: http://victoriavenbakken.blogg.no
Anonym
Dette innlegget var helt fantastisk! Denne tekseten var akkurat det jeg trengte nå.. du inspirerer meg virkelig

Tusentakk!
04.10.2014, 20:36
Helene
Skulle bare sjekke ut Det nye-jenta på tv2sumo idag, og jammen ble jeg sittende å se alle episodene! Ble nemlig så spent på om du vant, for det fortjente du virkelig :D Jeg ble så inspirert av den fantastiske personligheten din - tusen takk for det! Håper du aldri gir slipp på det, for et så ekte menneske som deg er det lenge siden jeg har sett! Gratulerer med seier - litt på etterskudd :D
30.10.2014, 22:24Navn:

E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:hits