Åshild Ringhus -


POSTET / 01.11.2014
Det nye

Hei! En av premiene da jeg vant Det Nye-jenta, var at jeg var så heldig å få være covergirl på forrige måneds utgave av Det Nye. I tillegg til forsiden, fikk jeg også være med på moteserien i denne utgaven. Både forsiden og moteserien er tatt av den flinke fotografen Truls Qvale, i tillegg var jeg så heldig å ha et fantastisk team fra Det Nye rundt meg. Det var virkelig en drøm som gikk i oppfyllelse, og jeg er så utrolig takknemlig ♥ Under har jeg lagt med noen av bildene som var i bladet, og dersom noen av dere har lyst til å lese intervjuet med meg, kan dere gjøre det her :-)

- Åshild


POSTET / 03.10.2014
Det Nye jenta 2014

Hei! Nå har jeg fått høstferie, og har endelig litt tid til overs. Jeg har jo lovet dere et innlegg der jeg legger ut bilder og skriver om min opplevelse av å være med på Det Nye jenta. Det har tatt sin tid, men nå kommer det endelig. Håper dere liker det!

Dersom jeg skal beskrive opplevelsen med et ord, er det ordet "fantastisk" jeg vil bruke. Det var noen fantastiske uker hvor jeg var så heldig å få bli kjent med fantastiske personer og opplever fantastiske opplevelser. Herregud, så takknemlig jeg er ♥

Jeg husker enda hvor sinnsykt nervøs jeg var da jeg skulle legge meg kvelden før jeg skulle dra til Oslo. Hva jeg hadde i vente, ante jeg ikke, og hodet mitt stresset som en gal "Har jeg pakket nok? Når går bussen? Hva i alle dager har jeg begitt meg ut på?". Ved siden meg lå en svær koffert stappet med klær, ladere og ellers et ukjent antall med unødvendige ting jeg hadde tatt med meg "bare i tilfelle". Neste morgen stod jeg opp klokken fem og puttet noen siste unødvendige ting i den allerede altfor fulle kofferten. Da jeg gikk ut av døren her hjemme, skrudde nervøsiteten seg opp tusen hakk og Ringhusa var klar for et nytt eventyr. 

Da jeg kom frem til Oslo møtte jeg sju amazinge babes som jeg skulle tilbringe de neste ukene med. Vi vandret rundt i Oslos gater med åtte overfylte kofferter (haha), på utkikk etter leiligheten vi skulle bo i. Den viste seg forresten å være DØDSfin. Herregud, så bra jeg hadde det i en  bra leilighet, med  bra jenter. 

Samme dagen, fikk vi vår aller første oppgave i konkurransen. Vi dro først på Kaare Lund agenturer, der vi skulle style vårt eget antrekk. For åtte moteinteresserte, var det midt i blinken å få sette sammen et antrekk med plagg som alle var høyt opp på ønskelisten vår. Selv valgte jeg å gå for  "layer on layer" stilen, og endte opp med latterlig mange plagg på meg på en gang; en skinnkjole, en skinnbukse, en skinntopp, kåpe og skinnsko. Da jeg så resultatet oppdaget jeg at jeg hadde kopiert stilen til Kanye West. Dere kan jo også få litt inside information av meg - pågrunn av tidspresset da vi skulle sette sammen antrekket, stresset jeg så at jeg klarte å ta på meg buksen bak frem. Haha, ny vri, tviler hvertfall på at West kjører samme greie når han turnerer rundt i verden. Senere på kvelden var vi så heldige å få dra på Line of Oslo visning,hvor vi fikk vi i oppgave om å ta streetstylebilder. Det var utrolig gøy og jeg koste meg kjempemasse.  

Fantastiske Marthe ♥ Herregud, det var ikke problem å få folk til å stille opp foran kamera, når det var denne skjønnheten som spurte de. 

Andre delen av første oppgave var å ta antrekksbilder. Vi ble delt inn i par, hvor vi skulle bytte antrekk med den andre. Jeg kom sammen med herligste Jeanette, og sammen løp vi rundt på Tjuvholmen og knipset bilde etter bilde. Dette var også veldig gøy, og girlsa var alle ganske drevne på dette etter all bloggingen opp gjennom årene.  

Se så utrolig fin hun her er da! ♥ 

Haha, neste dag ble vi bokstavelig talt tatt på sengen. Vi hadde fått beskjed om å være klare og spist frokost innen klokken elleve, men flere timer før hører vi noen komme inn døren. Det er filmcrewet og Caroline som står for dagens vekking. Haha, da skal jeg love dere at en søvnig Åshild, ble tusen ganger mer forvirret enn hun allerede var. Denne dagen skulle vi nemlig på bootcamp og få kjørt oss litt (noen (meg) med litt dårligere utgangspunkt enn andre, hehe). Som jeg har skrevet før, var det en helt fantastisk dag til tross for mine litt slitne ben, hehe.

Haha, håper virkelig alle som ser dette bildet, også leser denne bildeteksten. Her skulle en utslitt meg vise hvordan man skal gjøre planken. Etter noen trappetrinn og en tur ned Holmenkollen, var jeg svææært sliten. Da er ihvertfall kke jeg den beste til å vise hvordan man skal gjøre planken, spesielt siden jeg ikke er så god til det verken med eller uten trappetrinn og en kollentur. Dette bildet viser altså hvordan man ikke skal gjøre planken, hehe. 
Okei, se på henne da?! Jeg skjønner virkelig ikke at det er mulig å se SÅ smashing ut etter en hard treningsøkt og et Holmenkollsvev. Thale, du er amazing! ♥

Den neste oppgave vi fikk, var å lage videoblogg, enten sminke- eller hårvideo. Jeg fikk ikke tatt så mange bilder fra selve videolagingen, men jeg hadde med kameraet ut en dag vi hadde litt tid til overs og dro og kikket litt rundt i Oslo, så da viser jeg dere de i stedet. 

Her er jeg og en svært flott, hot frøken - Marita ♥


Oioi, det var enda en svært flott, hot frøken i Oslo den dagen - Thale ♥

Neste dag satt vi plutselig i sofaen hos God Morgen Norge. Vi fikk beskjed at vi skulle ta noen sovebriller på oss, og deretter bli ført ut av leiligeten i blinde. Plutselig satt vi der, foran programlederen, kamera og hele pakken. Det var veldig gøy, God Morgen Norge har tross alt holdt meg med selskap alle de dagene jeg lå hjemme og nøys og spiste Doc på barneskolen. Nå mangler jeg bare Dr. Phil og Home and Away, så har jeg jammen fått vært med på hele sendeskjemaet på mine fraværsdager i løpet av barneskolen.

Nok en gang byr Oslo på noen svært flotte, hotte frøkner ♥

Her har God Morgen Norge-sjokket blitt litt mindre. Og fire jenter er på vandring for å få sin daglige dose nødvendigheter på matbutikken. For min del var det sjokomelk, smurf, tre Pink Lady epler og en pæreis.

Dagen etter, drar vi til Fretex'n på Grünerløkka og handler noen plagg som vi skal sy om til nye plagg. Vi skulle sy tre plagg hver, som vi neste dag, skulle selge på Vestkant torget. Det er da denne berømte (hvertfall for oss jentene) synatten fantes sted i en leilighet i Prinsens gate i Oslo. Vi startet å sy så fort vi kom hjem fra Grünerløkka. Vi sydde hele natten og siste sømmen var ikke sydd før klokken 09.30 dagen etterpå. Haha, herregud, det var fire trøtte, men glad jenter som inntok Vestkant torget den dagen, for og så stå og selge sne hjemmelagde latest fashionnews.

Tre stk glade jenter og en stk glad kameramann! 

Plutselig var vi kun tre jenter igjen, og det var klart for semifinale. Denne dagen skulle vi dra til Redaksjonen til "Det Nye". Helt uvitne om hva som ventet oss denne dagen dro vi til Nydalen, og hilste på en fantastisk redaksjon. Herregud, det er ikke rart at bladet deres er så bra, når det er så bra folk som lager det. Når vi hadde kommet frem, fått mange tips om hvordan vi skulle skrive bra tekster, får vi beskjed om at vi skal style en kjent blogger. Og så kommer selveste Angelica Blick inn i rommet (!!!!). Fy fader, SÅ SINNSYKT GØY. For meg, som blogger, er det å møte Angelica Blick, samme greie som å møte Christiano Ronaldo for en som spiller fotball. I tillegg til å være en fantastisk blogger, var hun så utrolig fin, både på utsiden og innsiden. Disse jentene er så bra! ♥

Neste dag var det duket for finale, og det var tid for den aller siste oppgave. Jeg kunne virkelig ikke tro at jeg hadde vært så heldig å komme så langt, det var jo helt sjukt. Første delen av oppgaven var å dra på covershoot. Vi ble fikset på håret, sminket dødsfint og fikk hjelp av flinke Gitte Witt gjennom hele shooten. Det var så gøy!! Senere på dagen dro to glad, men slitne jenter tilbake i leiligheten. Der fikk vi aller siste delen av oppgaven som var å skrive en personlig tekst, som vi skulle fremføre på finalen neste dag. Vakreste Marie skrev en helt fantastisk tekst, så fin, så ærlig og så inspirerende. Jeg synes alle bør gå inn på bloggen hennes her og lese den - du er så flott, Marie ♥  

For noen fantastiske folk ♥ (Bildene er lånt fra bloggen til Espen)

Begge hadde fremført tekstene sine, og plutselig var tiden inne for at vinneren av hele eventyret skulle avslørest. Når det var mitt navn som ble ropt opp, trodde jeg først ikke på det. Jeg husker jeg tenkte "...åja, de annonserer andreplassen først". Men det var helt uvirkelig og selvfølgelig helt fantastisk, da jeg forstod at det virkelig var jeg som var så heldig å vinne. Jeg kan si med hånden på hjertet, at jeg hadde aldri trodd at dette kom til å skje. Jeg mener at det kun var flaks, fordi alle de andre jentene var vel så verdige vinnere som meg. Men jeg er jo selvfølgelig så utrolig takknnemlig for at det var jeg som var så heldig å vinne! :-)Jeg vil avslutte dette innlegget med å takke alle sammen. Tusen tusen takk for alle utrolig hyggelige kommentarer, meldinger og hilsener, det betyr så mye! ILOVEYOU ALL ♥

- Åshild


POSTET / 28.09.2014
Bli best i å leve livet ditt

Den aller siste oppgaven vi fikk i "Det nye jenta" var å skrive en personlig tekst. Flere av dere har spurt om jeg kan legge ut, så det tenkte jeg at jeg kunne gjøre i dag. Jeg vil bare si at jeg er ikke så god på å skrive slike lange tekster, hvertfall ikke når de skal være personlige. Menmen, jeg legger den ut likevel jeg. Håper dere liker den ♥ 


Bli best i å leve livet ditt

 "Hvorfor er det alltid jeg som er den dårlige?" Det var et spørsmål jeg stilte meg ofte i barndommen. I mens resten av laget scoret mål etter mål utpå fotballbanen, satt jeg på min faste posisjon som benkevarmer. De siste fem minuttene av hver kamp, da kampen allerede var avgjort, ble jeg sluppet inn på banen slik at jeg ikke hadde mulighet til å rote noe til. Til tross for min elendige koordinasjon, fortsatte jeg og trene i håp om at jeg én dag skulle bli like god som resten av laget.  Etter ni år med sure fotballsokker og svette knebeskyttere, måtte den mest erfarne benkevarmeren i hele Telemark, stille seg spørsmålet "hvorfor gjør du dette, Åshild? Spiller du fotball fordi du liker det, eller er det fordi "alle andre" gjør det?". Jeg fant fort ut at fotballgleden min hadde forsvunnet for lenge siden, og at jeg kun gjorde det på grunn av at jeg ville gjøre som "alle andre".  Da bestemte jeg meg for at jeg ville jeg finne min egen greie. En greie der jeg skulle bevise meg selv at jeg også kunne bli god. Min nye greie var at jeg fader meg skulle bli best i å leve livet mitt jeg.

Hvordan skal jeg bli best i å leve livet mitt? Svarene på dette spørsmålet hadde jeg ikke funnet dersom det ikke hadde vært for den fantastiske mentaltreneren Erik Bertrand Larssen. Bøkene hans har vært så bra at jeg har kjøpt de i både papirutgave, e-bok og til og med lydbokform, kun for å ha de tilgjengelig uansett hvor jeg er. Det viktigeste jeg har lært av bøkene hans, er at det er mulig og oppnå drømmene sine dersom man bestemmer seg og jobber for det. Når andre har klart det, hvorfor skal ikke du og jeg klare det da?

Hva skiller "vinnerne" i fra "vanlige" mennesker? Hvorfor er det noen som er "bedre" enn andre? Hvorfor var jeg dårligere i fotball enn andre? Kanskje det var fordi de andre var flinkere til å ta de riktige valgene i hverdagen? Kanskje de heller var ute og spilte fotball etter skolen, i stedet for å sitte inne og se på Home and Away slik som meg? Dersom man ønsker å bli skikkelig god i noe, er det de små valgene man tar i hverdagen som er det avgjørende. De utgjør ikke en stor forskjell umiddelbart, men dersom man fortsetter å ta disse valgene over lengre perioder, merker man at forskjellen blir større. Min drøm er og kunne jobbe med mote og foto resten av livet. For å kunne realisere denne drømmen, er jeg nødt til å ta de riktige valgene. Typiske valg jeg møter på i hverdagen er "Skal jeg droppe bloggingen i dag og heller se på netflix? Eller skal jeg ta de beste bildene jeg noen gang har tatt, av det mest smashing antrekket jeg noen gang har satt sammen?" Når man skal ta slike valg, må man gi seg selv et lite push og si "kom igjen nå, hvert eneste riktig valg du tar, er et steg nærmere drømmen din". Det handler om og være bevisst på alle valgene man tar.

I fjor høst ble min kjære bestefar veldig syk. Rett før han døde tilbrakte jeg veldig mye tid sammen med han. Til tross for hans alvorlige sykdom, hadde han en fantastisk positiv innstillig. Dersom han fikk et lite glass juice av sykepleieren sa han: "ååå, takk og takk og takk og takk", det samme ble sagt dersom jeg bare fikset litt på puten for han. Noe av det siste bestefar sa til meg var "Åshild, jeg har hatt det så godt i livet, tusen takk". Jeg vil også bli gammel og tenke tilbake over hvor godt jeg hadde det. For at ting skal bli bra, må man også tenke at ting skal bli bra. Før hver eneste fotballkamp tenkte jeg kun på hvor dårlig jeg var. Jeg tenkte at jeg kun ødela for laget, og foretrakk heller å løpe vekk i fra ballen, fremfor å prøve og stoppe motstanderen. Det er kanskje ikke så veldig rart at jeg ble Telemarks mest erfarne benkvarmer, hehe?

Dersom man skal "bli best i å leve livet sitt", er det veldig viktig at man har konkrete mål. Det veldig mange glemmer, er hvor viktig det er å fokusere på prosessen. Det er jo tross alt prosessen som er selve veien frem til målet. Jeg er en person som ikke har vært noe flink til og fokusere på prosessen. Planen min, da jeg var rundt ni år, var at jeg skulle bli proff fotballspiller og til slutt spille på Liverpool. Jeg tenkte at veien fra Vinje IL til Liverpool var like kort som fra Oslo S til Oslo city. Dessverre måtte jeg legge fra meg Liverpool planene, da jeg skjønte at Home and Away måtte droppes og koordinasjonen måtte heves flere hakk. Dersom man er flink til å fokusere på prosessen, kommer veien frem til målet til å bli mye lettere. Man må tenke at hver eneste del av prosessen, er en erfaring som man ikke vil være foruten. Da blir plutselig prosessen mye mer meningsfull, og man får automatisk en ekstra guts til å nå målet sitt.

Tilslutt vil jeg fortelle dere om det jeg synes er et av Bertrand Larssen sine beste tips; jakt hele tiden etter godfølelsen. Godfølelsen kommer av viljestyrke og målrettet handling. Den oppstår når man har yte det lille ekstra. Man trenger ikke gjøre noe stort for å få godfølelsen. Bare det å gå trappene i stedet for og ta heisen, kan lokke den frem. Jeg har startet en liten konkurranse med meg selv hvor jeg skal prøve og få flest godfølelser i løpet av en dag, hvem andre er med meg?

Til dette innlegget tenkte jeg at det passet med noen bilder fra da jeg var 14 år. Her ser dere en fjortis-Åshild som akkurat hadde vært på fotballtrening faktisk, haha.- Åshild


POSTET / 15.09.2014
Det Nye jenta 2014

HERREGUD, dette er jo heelt vilt. Etter en fantastisk reise, så mange fantastiske opplevelser og jeg har vært så heldig og møtt såå mange fantastiske mennesker, kan jeg (utrolig nok) si at jeg er så heldig å være Det Nye Jenta 2014. Tusen tusen takk for alle meldinger, kommentarer og tilbakemeldinger fra dere gjennom hele programmet, det betyr så mye. Jeg er så utrolig takknemlig! LOVE YOU ALL 

 - Åshild


POSTET / 14.09.2014
Bli fit i både hode og kropp

Hei alle sammen! I bootcamp episoden, skulle vi, deltagerene, få kjørt oss litt. Selv var jeg ikke i så god form etter en sommer fylt med litt for lite trening og litt for mye Keeping Up With The Kardashians, noe dere helt sikkert fikk med dere, hehe. Med denne utfordringen hørte det også med å lage et treningsinnlegg som vi skulle publisere på bloggen. Her kommer altså mitt, og jeg vil bare advare dere om at hvordan jeg utfører øvelsene mine på bildene helt sikkert er helt feil, så derfor har jeg heller skrevet forklaringer under.Here you go!


I "Det Nye-jenta" episoden, der vi var på bootcamp fikk dere se en svært sliten versjon av wossa. Til tross for hvor sliten jeg ble, var det en helt fantastisk dag hvor jeg følte at jeg vokste på alle erfaringene jeg fikk i løpet av den korte tiden. Med en så god trener som Espen Hilton ved sin side, føltes det som om at alt ble mulig og motivasjonen kom alltid på topp etter en liten talk med han. Vi gjennomførte en rekke av øvelser, og i den sammenheng tenkte jeg og vise dere noen av mine favorittøvelser.

Interessen min for mentaltrening har vokst veldig det siste året. Jeg har forstått viktigheten av å fokusere på det mentale i sammenheng med en treningsøkt. For meg, som ikke er så dyktig når det kommer til trening, er det viktigest å gjennomføre ovenfor å være supergod. Selvfølgelig er målet å bli supergod,  men akkurat på det stadiet jeg er nå er det viktigst å klare og gjennomføre. Derfor tenkte jeg å gi dere mine tre beste tips for å gjennomføre en treningsøkt uansett hvor umulig den føles. Kildene tl disse tipsene er fra mentaltreneren Erik Bertrand Larssen sin bok "Bli best med mental trening", den anbefalest virkelig. 

♥ Søk etter "godfølelsen" "Godfølelsen" er i mine øyne den beste følelsen som finnes. Den følelsen oppstår som følge av viljestyrke og målrettet handling. Før hver eneste treningsøkt, minner jeg meg selv på "Åshild, denne treningsøkten er en hinderløype som du er nødt til å komme gjennom for å finne godfølelsen".  Jeg lover dere, dersom dere gjør det før hver økt, kommer dere til å få en skikkelig boost av pågangsmot.

♥ Forbred deg på at det skal gå bra Før du starter på en treningsøkt, er det viktig at du tenker positive tanker. Ikke tenk "dette klarer jeg ikke", men forbred deg på at det skal gå bra og heller tenk "nei, fy fader, dette klarer jeg!". Det er utrolig viktig å være flink til å sende ut positive tanker til seg selv, for kroppen handler etter hva hodet sier.

♥ Sett treningsøkten inn i den store sammenhengen Dersom man føler at en treningsøkt er et skikkelig ork, er det lurt å sette den i perspektiv. Det kan man gjøre på forskjellige måter, men det som hjelper meg aller mest er å tenke "alt tar slutt en gang, også denne treningsøkten. Yt ditt beste den tiden du har".

Det holder selvfølgelig ikke kun med mentaltrening dersom man ønsker og komme i god form, man må jo også utføre treningen. Derfor vil jeg vise dere to av mine favoritt treningsøvelser og.

  • Utfall til siden
  • Hvordan? Her er det viktig og tenke på at både knær og tær peker i samme retning. Deretter tar du et stort skritt til høyre/venstre. Bøy det stående benet ned, slik at kneet danner en ca 90 graders vinkel.  Vær obs på og ikke bøy deg for langt frem, slik at kneet går forbi tærne. Spark deretter i fra, slik at du kommer tilbake til utgangsposisjonen. Av denne øvelsen bør man gjøre 8-12 repetisjoner, 2-3 ganger på hvert bein. 
  • Hva trener man? Med denne øvelsen trener man rumpe og både bakside og fremside av lår, itillegg så trener man også innside av leggene.

  • Planke
  • Hvordan? Len deg på albuene, løft kroppen din opp og trekk inn magen. Det er viktig at man ikke har svai i ryggen (her synder jeg litt, som dere ser, hehe). Hvor lenge man klarer og holde posisjonen varierer i forhold til hvor godt trent man er,  men alt fra 15-60 sekunder, tre ganger, gjør susen.
  • Hva trener man? Når man utfører planken bruker man mange muskelgrupper, men hovudsakelig trener man magen

Disse to øvelsene krever ikke stort med utstyr, kun et par joggesko, freshe treningsklær og en positiv tankegang. Som dere så i denne episoden, er ikke formen min på topp. Til tross for det, hadde jeg bare et mål: og det var å gjennomføre. Uansett hvor hardt det kan være, er det å utfordre seg selv den eneste måten å utvikle og forbedre seg på. Bare husk å tro på deg selv, da er det ingen grenser på hva du kan få til!

Hva er dine beste treningstips?

- Åshild


POSTET / 03.09.2014
Line of Oslo visning

Hei! I mandagens episode så dere at vi jentene var så heldige å få dra på motevisning. Dermed dro åtte glade jenter på Line Of Oslo visning på Ekebergrestauranten første kvelden i hovedstaden. Vi fikk i oppgave å ta streetstyle bilder i mens vi var der, så da tenkte jeg at jeg kunne legge ut et par av de i tillegg til noen andre bilder i fra kvelden. Det var en utrolig morsom opplevelse å få lov til og dra på motevisning, så mange flotte klær og så mange flotte mennesker samlet på et sted!


Mine fantastiske jenter ThaleMarthe og Marita 
- Åshild


POSTET / 18.08.2014
Det Nye jenta 2014

Nå kan jeg endelig fortelle dere at jeg kom videre i Det Nye jenta 2014, æææ. Å, kjære vene, det hadde jeg aldri trodd, for fy fader så mange flotte jenter som var med! Tusen takk for alle de utrolig fine gratulasjonene jeg har fått, dere er alle så fantastiske!! ♥- Åshild

hits