Åshild Ringhus -


POSTET / 23.09.2014
Mine redigeringsapper

Heihei! Nå driver jeg og jobber med fysikk. Denne uken er vel en av de som går under kategorien "helvetsuke". I morgen har jeg fysikkprøve, på torsdag har jeg matteprøve og på fredag har jeg tyskprøve. Derfor må jeg prioritere skole først og fremst denne uken, og legge bloggen litt til siden. Men jeg tenkte jeg kunne ta meg en pause i puggingen, og svare dere på et spørsmål flere av dere har lurt på - nemlig hvilke redigeringsapper jeg bruker på mobilen. Jeg bruker VSCO cam til å redigere effekter (der bruker jeg for det meste effektene M5, T1 og X1), og så bruker jeg Afterlight til å redigere lysstyrke, kontraster, beskjære bildene og det er også den appen jeg bruker for å sette på rammene på bildene jeg legger ut på instagram. Har du noen tips til bra redigeringsapper?

- Åshild


POSTET / 13.07.2014
Hvordan jeg redigerer bilder

Hei! Det er flere av dere som har spurt om hvordan jeg redigerer bildene mine. Jeg kan ikke gi dere et fasit svar på det, siden det er forskjellig fra gang til gang, men jeg kan vise dere et eksempel på hvordan jeg av og til gjør det. Når jeg skal redigere, ser jeg på hvilken farger som er i bildet fra før - hvilke farger vil jeg gjøre svakere og hvilke farger vil jeg forsterke? Jeg er ikke så flink til å redigere enda, men jeg håper at jeg en dag blir så flink at jeg klarer å ta/redigere bilder som er like bra som bildene til Fanny Lyckman og Angelica Blick, DET hadde vært noe det. 

Programmet jeg bruker i denne editorialen er Photoshop, men de tilsvarene verktøyene er også tilgjengelige i Gimp, såå man kan like fint bruke Gimp. Here you go!1. Selektiv fargekorigering. Med dette verktøyet kan man endre hver enkel fargetone i bildet. Til dette bildet endret jeg kun gulskjæret i bildet, og heller gjorde bildet litt mer "rødlig". 
2. Kurver

3. Kulør/metning

Liker dere slike innlegg?

- Åshild

hits