Åshild Ringhus -


POSTET / 02.03.2014
FISHEYE LINSEN MIN

Hei dere! Som jeg skrev så skulle jeg lage et litt mer utdypende innlegg om fisheyelinsen min, det var også endel som hadde en del spørsmål angående den som jeg tenkte å svare på i dette innlegget. Jeg bestilte den i fra Coolstuff.no (ikke sponset, i tilfelle noen lurer på det), og kostet 345 kroner. Pakken inneholder to linser, og et deksel som man kan skru linsene på. Det er en fisheye linse og en vidvinkel linse. Selv bruker jeg fisheyelinsen mest, men dersom man ikke ønsker en litt mindre "fisheye effekt" er vidvinkelen veldig fin. Linsene er satt sammen av to deler, og dersom man skrur av den øverste delen, sitter man igjen med en makro linse. Haha, veldig dårlig forklaring, men viss du kjøper den skjønner du hva jeg mener :-) Makro linsen er forresten utrolig bra og man får med alle detaljer, det eneste er at man må veldig nærme det man skal ta bilde av.

Fisheye:

Vidvinkel:


Som dere ser så blir ikke vidvinkelen like "bøyd" som det fiseheyen blir. Favoritten min er fisheyen, men dersom man skal ta et landskapsbilde/panoramabilde passer vidvinkelen best :-)

- Åshild


POSTET / 22.01.2014
Min tumblr

Hei!

Beklager for min dårlige blogging den siste tiden, men motivasjonen har ikke vært helt på topp, og da har det ikke alltid vært like lett å finne på noe å blogge om. 

Flere av dere har lurt på om jeg har tumblr, og ja det har jeg. Det var lenge jeg ikke helt forstod hva tumblr var, men etterhvert som jeg fikk meg det selv skjønte jeg mer og mer. Og jeg lover dere, tumblr er fantastisk. Anbefaller alle til å bruke det, spesielt hvis dere leter etter inspirasjon, da garanterer jeg at dere finner noe på tumblr. Jeg kan sitte i timesvis og se gjennom ulike tumblrblogger, og etterhvert som jeg finner et bilde som jeg liker, reblogger jeg det. Dermed blir min tumblr på en måte et lite sammendrag av min inspirasjon. Tumblren min heter letsrunawaydreams.tumblr.com, dere finner den HER. Har du tumblr?

- Åshild


POSTET / 07.12.2013
Mitt kamerautstyr

Heihei!

Etterhvert som jeg har blogget, har jeg fått endel spørsmål om hva slags kamerautstyr jeg har. Jeg har lenge tenkt på å lage et eget innlegg om det, såå da tenkte jeg at jeg kunne gjøre det nå. Etter jeg startet å blogge, har jeg blitt myye mer interessert i foto og redigering. Da er det veldig gøy å ha kamerautstyr som er bra nok, så bildene man tar også blir bra nok. Det er også mange som har spurt hvor jeg redigerer bildene mine, og det gjør jeg for det meste i Gimp og Photoshop CS6.

 

Jeg bruker kameraet Canon eos 550d, og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg tror jeg snart har hatt det i tre år, og det funker fortsatt like bra. Neste gang jeg skal kjøpe meg kamera, er drømmen å kjøpe et av kameraene i Canon eos 5d mark serien, men det kommer nok til å bli en god stund til enda, heeh.

 

 

 

Canon 50mm ef. 1.4: Dette er det objektivet jeg bruker mest. Det som er så bra med dette er at bildene blir ganske lyse selv om det er mørkt "i luften". Dette er på grunn av at det "slipper inn" så mye lys. Itillegg til å slippe inn mye lys, gjør den bakgrunnen veldig uklar, noe jeg synes blir veldig fint på bilder. Over ser dere noen bilder som er tatt med dette objektivet. Det eneste som er litt negativt med det, er at den ikke går ann å zoome med, og så er det i utgangspunktet ganske zooma inn, så derfor må man stå ganske langt i fra det man skal ta bilde av - men det er ikke noe problem! :-)

 

 

 

Sigma 10-20 mm F.4-5.6 EX DC. Dette er det nyeste objektivet mitt, som jeg viste dere for ikke så lenge siden. Jeg har ikke rukket å tatt så mange bilder med det enda, men jeg har tatt noen, og jeg har vært veldig fornøyd med det. Det som er spesielt med dette objektivet er at det blir myevidvinkel med det, det vil si at bildene blir litt "fisheye"-aktige, noe jeg liker veldig godt!

 

- Åshild

hits