hits


POSTET / 29.07.2015
SVAR PÅ SPØRSMÅL DEL 2

Hei! For litt (en god stund) siden hadde jeg en spørsmålsrunde gående her på bloggen, og for enda lengre siden lovde jeg dere å skrive et eget innlegg om skole og sånt. Siden jeg ikke har lagd et eget skoleinnlegg, ba jeg dere stille de spørsmålene dere lurer på angående skole på spørsmålsrunden. Såå her kommer altså både del to av svarene og skoleinnlegget. Jeg fikk ikke svart på alle spørsmålene i dette innlegget, så da kommer det også en tredje del - dersom det er noe dere lurer på til da, er det bare å spørre i vei! :-)

Først litt skole

Hvilken linje går du på? Jeg går på realfag på studiespesialiserende, og skal starte i 3. klasse.

Er det stor overgang fra ungdomsskolen til vgs? Overgangen fra 10. klasse til 1. klasse på vgs vil jeg ikke si er så stor. I 1. klasse gikk det for det meste i fremføringer, gruppearbeid og gymtimer, og det var begrenset med hvor mye skolearbeid man måtte sitte med etter skoletid. Uviten om hva jeg hadde foran meg begynte jeg i 2. klasse og oppdaget at det var noe helt annet. Arbeidsmengden doblet seg (minst), noe som resulterte i at arbeidsinnsatsen også måtte doblest, hvis ikke dobbelt doblest (friplest??). Det siste halvåret etter jul er det sykeste jeg har opplevd i skolesammenheng (dette må jeg innrømme at var store deler selvforskyldt, i og med at jeg hadde utsatt et fag jeg skulle ta som privatist til siste slutt. Bra jobba Åshild). Utrolig nok gikk alt bra og det som virket som noen uoverkommelige måneder ble til slutt sommerferie. 

Hva er favorittfagene dine? Jeg har ikke et helt klart svar på dette, for det kommer veldig an på hva vi holder på med i de ulike fagene. Men for å trekke ut et par av de fagene som faller i smak hos meg, er det kjemi, matte, gym og historie.

Hvilke programfag har du valgt i år, og hvilke har du valgt til neste år? I 2. klasse valgte jeg kjemi, fysikk og R1 matte, i tillegg til at jeg tok sosiologi som privatist. I 3. klasse troor jeg at jeg kommer til å velge kjemi og R2 matte, i tillegg til å ta sosialkunnskap som privatist.

Drar dere ofte på tur med klassen? Ja, det vil jeg si. Vi drar på to utenlandsturer med klassen i løpet av vgs. I 2. klasse dro vi til Tyskland og i 3. klasse skal vi til Irland. Det er gøy! :-)

Hva er ditt beste tips for å øve til prøver? Når jeg øver til prøver skriver jeg alltid ned alt av viktig pensum i et eget dokument og så øver jeg på det helt til jeg sovner. Dersom det er matte, kjemi eller fysikk funker det absolutt best å sitte å løse hundrevis av oppgaver. Dessverre kan jeg ikke si at jeg er en klisterhjerne, for jeg må få inn alt hundre ganger før det sitter. 

Andre ting

Hvilke hudprodukter bruker du? For øyeblikket bruker jeg ansiktsservietter, rensevann fra Garnier og ansiktskrem fra Embryolisse Laboratoires, i tillegg til at jeg alltid skyller huden med kaldt vann.

Hvor mye betalte du for Celine-brillene dine? De var på halvpris, så da betalte jeg litt over 1000 kr. 

Hvor kjøpte du Nike Roshe Run skoene dine? De bestilte jeg fra Zalando.

Hvordan er kostholdet ditt? Ganske vanlig, tror jeg? Nå om sommeren går det for det meste i jordbærkroneis :-)

Hvilke vesker har du? Vesker er min største svakhet og favorittene i min garderobe er en Mulberry Brynmore, en Alexander Wang Rockie og en Louis Vuitton Neverfull. 

Hvor er denne buksa i fra? Den er fra Dr. Denim, men hullene klipte jeg selv. 

Hva heter remixen på NY-videobloggen? Å, det husker jeg ikke! Men oppdaterer innlegget så fort jeg har funnet det ut.

Hvilken størrelse har du i Nike hoodien din fra Junkyard? Small.

Hvor er det runde smykket ditt fra? Det er fra Marc Jacobs.

Hvilket kamera har du? Og hvilke innstillinger bruker du når du tar bilder? Jeg har Canon 5d mark ii, og objektivet jeg bruker er Canon ef 50 mm 1.4. Når det gjelder innstillinger, bruker jeg alltid "M" (manuelt). Da kan jeg stille både blenderåpning, ISO og lukkerhastighet slik at det blir innstilt slik jeg ønsker det.

Hva er skriftspråket ditt? Nynorsk eller bokmål? Det er nynorsk, men jeg kan ikke skryte på meg at jeg er noe spesielt lojal mot nynorsken med tanke på bloggen osv. Men nynorsk vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt da, det er jo så fint synes da jeg :-)

Hvilken foundation bruker du? Estee Lauder Double Wear. Den er helt latterlig tykk og tung på huden, men, som jeg har sagt før, den dekker også latterlig bra og varer hele dagen ut.

Hvor lang tid bruker du på å sminke deg om morgenen? Det varierer litt ettersom hvor god/dårlig tid jeg har, men tipper gjennomsnittstiden på sminkerutinen min ligger ca rundt 20 min.

Hvor har du kjøpt de sorte og hvite Adidas skoene dine? De kjøpte jeg på DNA.

Øverst på ønskelisten? Det er og forblir en oransje veske fra Hermes. 

Er det noe du lurer på til neste gang?

- Åshild


POSTET / 21.07.2015
DAGENS ANTREKK 21/07/15


Bukse DR DENIM Genser SQUAGE Sko BIANCO Veske LOUIS VUITTON Briller RAYBAN Klokke MICHAEL KORS 

Det er noe med meg og denne kveldsbloggingen altså. Jeg har forsåvidt hatt så og si hele dagen på meg til å få ut dette innlegget, men likevel finner jeg alt mulig annet å holde på med. Men men, ferie er ferie, er det ikke? I dag har jeg ikke gjort noe særlig spennende. Bror har bursdag da, det er jo litt spennende. Gratz. Ellers har jeg vært på jobb og spist middag. Nå ligger jeg stappmett i sengen og prøver og finne svar på kveldens dilemma: skal jeg rydde rommet eller skal jeg finne en ny spennende serie og se på? Det blir nok sistnevnte. God natt!

Hva synes du om antrekket?

- Åshild


POSTET / 16.07.2015
CÉLINE NEW AUDREY

Hei! Jeg har fått noen spørsmål om jeg kan fortelle litt om Celine-brillene mine, og det kan jeg selvfølgelig gjøre. Cravingsen på disse brillene begynte etter jeg hadde sett musikkvideoen til Tone Damli og Eric Saade, "Imagine". Jeg synes brillene Tone brukte i videoen var så utrolig fine, så da startet jeg å google "Imagine Tone Damli solbriller hvilken butikk". Jammen funket ikke google-søket mitt, og jeg fant ut at brillene hun brukte i videoen var "Celine New Audrey 41805/S". Da tenkte jeg woho, og den store jakten på drømmebrillene begynte. Jakten endte med at en bulgarsk optiker hadde salg på hele brillebeholdningen sin, til og med Celine briller. Så etter å ha sett serienummer og spurt han hundre spørsmål på sydenengelsken, forsto jeg at det ikke var noe lureri og jeg fikk drømmebrillene i hus. 

Har du noen brillecravingser for øyeblikket?

- Åshild


POSTET / 15.07.2015
STEG FOR STEG: HUDSMINKE

Hei! Nå om sommeren prøver jeg å gå mest mulig uten hudsminke, i håp om å få litt farge og fin sommerglød (men haha det er jo klin umulig for meg ser det ut som), men også for å la huden hvile og reparere seg på naturlig vis, uten at jeg driver og kliner på alle slags produkter på den. I dette innlegget skal altså huden min ikke få hvile stort, for i dag tenkte jeg og vise dere hvordan jeg legger hudsminken min de dagene jeg er gira på å føle meg litt fjong.

Ansiktskrem. Først og fremst, det første jeg gjør, før ansiktskremen, er å skylle ansiktet i kaldt vann. Deretter smører jeg inn ansiktet med en lett og parfymefri fuktighetskrem og bruker dette som underlag for resten av sminken.

Foundation. Etter ansiktskremen er det foundationen som står for tur, eller sementen som jeg kaller den når jeg er kjempemorsom (woho). Foundationen jeg bruker er utrolig tykk og tetter sikkert alle mulige porer, men den dekker latterlig bra og holder hele dagen. Concealer. Concealer bruker jeg både for å highlighte og dekke noen områder litt ekstra. Jeg legger den i trekanter under øynene og litt på neseryggen, og dersom det er andre kriser i ansiktet, påfører jeg litt der også.

Solpudder. Siden jeg, som sagt, har litt mangel på glød, må jeg jukse meg til litt ved hjelp av solpudder. Da bruker jeg en stor universalkost til å påføre litt solpudder i tinningen og på kinnbena. 

Rouge. Til slutt påfører jeg en rødbrun rouge i kinnene, og såå er jeg ferdig. Dette her er altså min hudsminke rutine. Jeg gjør stadig litt småjusteringer på den, men det er hvertfall slik den er akkurat nå. Dersom dere lurer på produktene jeg bruker, kan dere enten spørre i kommentarfeltet, eller så kan jeg lage et eget innlegg om det senere ♥

Har dere noen ønsker til neste "steg for steg"-innlegg?

- Åshild


POSTET / 01.07.2015
TWO MARC FAVOURITES

Marc Jacobs er et av de merkene som virkelig faller i smak hos meg - og forsåvidt, hos tusenvis av andre også. Selv benyttet jeg "straks sommerferie" og "ferdig med eksamen" som unnskyldninger for å investere i to nye Marc Jacobs favoritter. Dette dekselet bestilte jeg fra Nelly (det er dessverre utsolgt nå). Jeg hadde aldri tenkt over hvor kult jeg synes dette dekselet var, før jeg fikk en åpenbaring i et friminutt rett før sommeren. Jeg synes det var dødskult, noe som resulterte med at det lå i postkassen et par dager senere. Egentlig bruker mine impulskjøp og være mindre vellykket, men denne gangen var det helt det motsatte, heldigvis. 

Jeg har lenge ønsket meg et smykke som jeg kan bruke hele tiden. Egentlig var planen min at jeg skulle få det fra "the special one", men siden det tar litt tid for meg å finne prince charming, tok jeg saken i egne hender og gikk til Marc Jacobs for å kjøpe smykke. Dessverre var ikke prince charming med på kjøpet, så da får jeg klare meg kun med smykket, hehe. Det er hvertfall blitt en stor favoritt, og jeg har brukt det hver dag siden jeg kjøpte det. 

Liker du Marc Jacobs?

- Åshild