hits


POSTET / 29.09.2014
Antrekk: hvitt og grått


Bukse Dr. Denim HER (hullet har jeg klippet selv) Cardigan Soaked in Luxury Skjerf Acne Sko Bianco Veske Mulberry Briller Police (adlink)

Denne cardiganen dere ser her er blitt en ny favoritt i garderoben. Den er lang, myk og sinnsykt varm, så den er veldig god nå på høsten. Haha, "så den er veldig god nå på høsten", tror jeg at jeg forsåvidt skriver i hvert eneste innkjøpsinnlegg for tiden, som helt sikkert flere av dere har oppdaget. Men er det en tid jeg elsker å kjøpe klær til (og egentlig elsker generelt), så er det hvertfall høsten.

Jeg vil også si enda en gang tusen takk til dere. Tusen takk for alle de fine kommentarene jeg fikk på den personlige teksen, det betyr så mye. Dere er så bra ♥

Hva synes du?

- Åshild


POSTET / 28.09.2014
Bli best i å leve livet ditt

Den aller siste oppgaven vi fikk i "Det nye jenta" var å skrive en personlig tekst. Flere av dere har spurt om jeg kan legge ut, så det tenkte jeg at jeg kunne gjøre i dag. Jeg vil bare si at jeg er ikke så god på å skrive slike lange tekster, hvertfall ikke når de skal være personlige. Menmen, jeg legger den ut likevel jeg. Håper dere liker den ♥ 


Bli best i å leve livet ditt

 "Hvorfor er det alltid jeg som er den dårlige?" Det var et spørsmål jeg stilte meg ofte i barndommen. I mens resten av laget scoret mål etter mål utpå fotballbanen, satt jeg på min faste posisjon som benkevarmer. De siste fem minuttene av hver kamp, da kampen allerede var avgjort, ble jeg sluppet inn på banen slik at jeg ikke hadde mulighet til å rote noe til. Til tross for min elendige koordinasjon, fortsatte jeg og trene i håp om at jeg én dag skulle bli like god som resten av laget.  Etter ni år med sure fotballsokker og svette knebeskyttere, måtte den mest erfarne benkevarmeren i hele Telemark, stille seg spørsmålet "hvorfor gjør du dette, Åshild? Spiller du fotball fordi du liker det, eller er det fordi "alle andre" gjør det?". Jeg fant fort ut at fotballgleden min hadde forsvunnet for lenge siden, og at jeg kun gjorde det på grunn av at jeg ville gjøre som "alle andre".  Da bestemte jeg meg for at jeg ville jeg finne min egen greie. En greie der jeg skulle bevise meg selv at jeg også kunne bli god. Min nye greie var at jeg fader meg skulle bli best i å leve livet mitt jeg.

Hvordan skal jeg bli best i å leve livet mitt? Svarene på dette spørsmålet hadde jeg ikke funnet dersom det ikke hadde vært for den fantastiske mentaltreneren Erik Bertrand Larssen. Bøkene hans har vært så bra at jeg har kjøpt de i både papirutgave, e-bok og til og med lydbokform, kun for å ha de tilgjengelig uansett hvor jeg er. Det viktigeste jeg har lært av bøkene hans, er at det er mulig og oppnå drømmene sine dersom man bestemmer seg og jobber for det. Når andre har klart det, hvorfor skal ikke du og jeg klare det da?

Hva skiller "vinnerne" i fra "vanlige" mennesker? Hvorfor er det noen som er "bedre" enn andre? Hvorfor var jeg dårligere i fotball enn andre? Kanskje det var fordi de andre var flinkere til å ta de riktige valgene i hverdagen? Kanskje de heller var ute og spilte fotball etter skolen, i stedet for å sitte inne og se på Home and Away slik som meg? Dersom man ønsker å bli skikkelig god i noe, er det de små valgene man tar i hverdagen som er det avgjørende. De utgjør ikke en stor forskjell umiddelbart, men dersom man fortsetter å ta disse valgene over lengre perioder, merker man at forskjellen blir større. Min drøm er og kunne jobbe med mote og foto resten av livet. For å kunne realisere denne drømmen, er jeg nødt til å ta de riktige valgene. Typiske valg jeg møter på i hverdagen er "Skal jeg droppe bloggingen i dag og heller se på netflix? Eller skal jeg ta de beste bildene jeg noen gang har tatt, av det mest smashing antrekket jeg noen gang har satt sammen?" Når man skal ta slike valg, må man gi seg selv et lite push og si "kom igjen nå, hvert eneste riktig valg du tar, er et steg nærmere drømmen din". Det handler om og være bevisst på alle valgene man tar.

I fjor høst ble min kjære bestefar veldig syk. Rett før han døde tilbrakte jeg veldig mye tid sammen med han. Til tross for hans alvorlige sykdom, hadde han en fantastisk positiv innstillig. Dersom han fikk et lite glass juice av sykepleieren sa han: "ååå, takk og takk og takk og takk", det samme ble sagt dersom jeg bare fikset litt på puten for han. Noe av det siste bestefar sa til meg var "Åshild, jeg har hatt det så godt i livet, tusen takk". Jeg vil også bli gammel og tenke tilbake over hvor godt jeg hadde det. For at ting skal bli bra, må man også tenke at ting skal bli bra. Før hver eneste fotballkamp tenkte jeg kun på hvor dårlig jeg var. Jeg tenkte at jeg kun ødela for laget, og foretrakk heller å løpe vekk i fra ballen, fremfor å prøve og stoppe motstanderen. Det er kanskje ikke så veldig rart at jeg ble Telemarks mest erfarne benkvarmer, hehe?

Dersom man skal "bli best i å leve livet sitt", er det veldig viktig at man har konkrete mål. Det veldig mange glemmer, er hvor viktig det er å fokusere på prosessen. Det er jo tross alt prosessen som er selve veien frem til målet. Jeg er en person som ikke har vært noe flink til og fokusere på prosessen. Planen min, da jeg var rundt ni år, var at jeg skulle bli proff fotballspiller og til slutt spille på Liverpool. Jeg tenkte at veien fra Vinje IL til Liverpool var like kort som fra Oslo S til Oslo city. Dessverre måtte jeg legge fra meg Liverpool planene, da jeg skjønte at Home and Away måtte droppes og koordinasjonen måtte heves flere hakk. Dersom man er flink til å fokusere på prosessen, kommer veien frem til målet til å bli mye lettere. Man må tenke at hver eneste del av prosessen, er en erfaring som man ikke vil være foruten. Da blir plutselig prosessen mye mer meningsfull, og man får automatisk en ekstra guts til å nå målet sitt.

Tilslutt vil jeg fortelle dere om det jeg synes er et av Bertrand Larssen sine beste tips; jakt hele tiden etter godfølelsen. Godfølelsen kommer av viljestyrke og målrettet handling. Den oppstår når man har yte det lille ekstra. Man trenger ikke gjøre noe stort for å få godfølelsen. Bare det å gå trappene i stedet for og ta heisen, kan lokke den frem. Jeg har startet en liten konkurranse med meg selv hvor jeg skal prøve og få flest godfølelser i løpet av en dag, hvem andre er med meg?

Til dette innlegget tenkte jeg at det passet med noen bilder fra da jeg var 14 år. Her ser dere en fjortis-Åshild som akkurat hadde vært på fotballtrening faktisk, haha.- Åshild


POSTET / 26.09.2014
Pakke i posten
Kåpe fra Zara

Endelig helg! Nå er alle prøvene i denne uken unnagjort, og fy søren så godt det er med et par dager fri. Når jeg kom hjem fra skolen i dag, lå det en pakke og ventet på meg. Den inneholdt en ny kåpe jeg bestilte meg på det punktet jeg var mest håpløs under fysikklesingen. Det lettet på humøret mitt både da, og i dag, hehe. Jeg er såå fornøyd med den, så min grå kåpe er nok nødt til å dele favorittjakkeførsteplassen med denne - herregud, meg og jakker altså.

Hva synes du om kåpa?

- Åshild


POSTET / 25.09.2014
Antrekk: boyfriendjeans

Bukse Junkyard HER (sponset) T-skjorte Adidas Sko Birkenstock

Å, nå er helvetesuka endelig straks ferdig, og tanken på at det kun er én dag til helg har aldri gjort meg lykkeligere. Både matte og fysikkprøven er gjennomført, og det gjenstår kun en tyskprøve. Haha, jeg hadde aldri trodd at jeg noen gang hadde blitt litt lettet med tanke på å ha en tyskprøve, men etter flere dager med hodet fylt av formler, regler og regnestykker til en hver tid, er faktisk tyske sterke verb ikke ille. Men, I guess, min blogging om skolestress ikke er så gøy for dere å lese om. Så da kan jeg jo avslutte innlegget mitt med å skrive litt om antrekket. Buksen jeg har på meg, var også i den pakken jeg mottok fra Junkyard for et par dager siden. Jeg elsker både lengden, "baggyheten" og fargen på denne boyfriendjeansen - så det er absolutt en ny favoritt i bukseskuffen, hehe :-) 

Hva synes du om antrekket?

- Åshild


POSTET / 25.09.2014
Mitt klesskap: grå kåpe

Kåpe HER (adlink)

Mange av dere har spurt meg om jeg kan legge ut linken til den grå kåpen min. Jeg bestilte den på Nelly, men den har vært utsolgt helt til nå. Såå da tenkte jeg at jeg kunne legge ut link til dere nå som den endelig har kommet inn på lager igjen. Kåpen er en ullkåpe, så den er veldig god og varm nå på høsten. Flere av dere har også spurt om hvordan størrelsen er, og den er normal.

- Åshild


POSTET / 23.09.2014
Mine redigeringsapper

Heihei! Nå driver jeg og jobber med fysikk. Denne uken er vel en av de som går under kategorien "helvetsuke". I morgen har jeg fysikkprøve, på torsdag har jeg matteprøve og på fredag har jeg tyskprøve. Derfor må jeg prioritere skole først og fremst denne uken, og legge bloggen litt til siden. Men jeg tenkte jeg kunne ta meg en pause i puggingen, og svare dere på et spørsmål flere av dere har lurt på - nemlig hvilke redigeringsapper jeg bruker på mobilen. Jeg bruker VSCO cam til å redigere effekter (der bruker jeg for det meste effektene M5, T1 og X1), og så bruker jeg Afterlight til å redigere lysstyrke, kontraster, beskjære bildene og det er også den appen jeg bruker for å sette på rammene på bildene jeg legger ut på instagram. Har du noen tips til bra redigeringsapper?

- Åshild


POSTET / 22.09.2014
Antrekk: blue bomberjacket


Jakke Junkyard HER (sponset) Sko HER (adlink) Kjole Nicole Skinnjakke Zara

Jeg var så heldig å få en pakke fylt med fine klær i fra Junkyard for litt siden. Tenkte å lage et eget innlegg der jeg viser alle plaggene, men her ser dere hvertfall den ene jakken. Jeg elsker både mønsteret og fargen på den, og gleder meg til å bruke den masse fremover.

Hva synes du?

- Åshild


POSTET / 21.09.2014
Høstfavoritter

Hei! Nå som høsten er i full gang, er det jo en veldig fin unnskyldning til å få noen nye favoritter i garderoben. Under har jeg plukket ut noen av mine Nelly høstfavoritter. Kåpe nummer tre, synes jeg er såå fin, men desverre ganske dyr. Ellers ser dere også hvilken farger jeg liker godt denne høsten - spesielt mye grått, brunt, sort og rosa.

(Innlegget inneholder annonselenker)


1 HER // 2 HER // 3 HER // 4 HER

HER // 6 HER // 7 HER // 8 HER


HER // 10 HER // 11 HER // 12 HER


13 HER // 14 HER // 1HER // 16 HER 

- Åshild


POSTET / 21.09.2014
Søndagstips: godt å vite

Hei! Denne søndagens søndagstips er rett og slett ulike tips som er greit å kunne. Det er ikke bare sminketips, men tips for alt fra gnagsår til selvbruning. Jeg skal ikke ta credsen for tipsene, for alle disse er tips jeg har blitt fortalt eller lest fra noen svært lure personer.

Få parfymen til å sitte lengre. For at parfymelukten skal sitte lengst mulig, er fuktighet det viktigeste. Dersom man smører seg med en parfymefri body lotion før man tar på seg parfymen, dufter man godt mye lengre.

Bananskal på gnagsår. Haha, dette tipset så jeg på tv i idolpausen på fredag. Dersom man har et skikkelig vondt gnagsår, kan man ta innsiden av et bananskal på gnagsåret og sove med det over natten. Haha, jeg aaner ikke om det funker, men det skader ikke å prøve neste gang man har vandret med noen litt kjipe sko en hel dag.

Få like fin hud som Angelica Blick. Da jeg intervjuet denne skjønnheten på "Det nye-jenta", måtte jeg selvfølgelig spørre henne hvilke renseprodukter hun brukte. Da fortalte hun meg at hun brukte produktene fra Dermalogica, noe som hun var utrolig fornøyd med. (Du kan kjøpe renseserien hun bruker HER) 

Demp solbrentheten. Dersom man er skikkelig solbrent, hjelper det å kutte en kiwi i to som man smører på der man er sår. 

Selvbruning. Når man tar på selvbruning i ansiktet, har hvertfall jeg erfart at det er bedre og kun ta selvbruning i pannen i stedet for i hele ansiktet. Da slipper man å tenke på et eventuelt skille mellom halsen og kjeven.

Få volum. Dersom man vil få litt ekstar volum i håret, er det lurt å påføre et volumprodukt ved hårrøttene før man føner det. 

Kokos på huden. I følge Adriana Lima er hennes beste tips for en fin hud, å ta litt kokosvann på en bomullsdott og dermed påføre det og la de ligge på huden i fem minutter.

♥ Visk bort sminkefeil. Når man legger øyesminken, er det fort at man bommer litt og griser på resten av hudsminken. Da kan man ta vekk de flekkene ved å ta litt foundation på en q-tips og dermed "viske" de forsiktig vekk.Har du et bra tips som det er godt å vite?

- Åshild


POSTET / 20.09.2014
Nude turtleneck
Genser HER (annonselenke)

Denne høsten er turtlenecks absolutt mitt favorittplagg. Jeg synes de er så elegante, men samtidig så hverdagslige. Over ser dere en av mine favoritter. Jeg kjøpte den på Vero Moda, men den er i fra merket Noisy May. Den finnes også i grå, så jeg vurderer sterkt å kjøpe den også. Herregud, jeg som har innført shoppestopp allerede fem ganger etter sommerferien, jaja:(

- Åshild


POSTET / 20.09.2014
How to: contour

Hei! Jeg fikk spørsmål om jeg kunne reposte innlegget der jeg viste hvordan jeg gjør contouring, og det kan jeg selvfølgelig. Håper dere liker det, også kommer det flere innlegg i løpet av dagen. Vi snakkes! 


I dette innlegget vil jeg vise dere hvordan jeg gjør contouring. Jeg er ingen spesialist, så jeg gjør det langt i fra slik som det "egentlig skal gjøres", hehe. Men håper dere liker innlegget likevel, here you go!1. Highlighter // Jeg bruker Prep + Prime Highlighter fra MAC i fargen Lightboost. Denne highlighteren legger jeg på steder jeg vil at lyset skal reflektere; under øynene, på naseryggen, litt på haka og opp i panna.   2. Contouring krem //Jeg bruker Contour Cream fra MAC i fargen Coffee Walnut. Denne legger jeg under kinnbena, litt i sidene av pannen og så markerer jeg neseryggen med den. Når jeg skal påføre den bruker jeg en foundationbørste, det funker helt greit men anbefaler heller og bruke en egen contouringbørste i stedet. Når man skal framheve kinnbenene ved hjelp av contouringkrem, burde man "dytte" fargen oppover mot kinnbenene, dette gjør at det blir mer naturlig og ikke et skarpt skille.   
3. Solpudder // Jeg bruker Chocolate Soleil i fra Too Faced. Dette tar jeg på de samme stedene som jeg har på contouring kremen. Pudderet duser litt ut kremen og gir ansiktet en veldig fin glød.
  
4. Shimmer // Jeg bruker Mary Lou Maizer i fra The Balm. Denne påfører jeg på toppen av kinnbenene, litt opp i tinningen og litt under brynet. 


5. Ferdig. Her ser dere hvordan resultatet blir. På bildet til venstre har jeg kun på foundation som en "base", og til høyre ser dere hvordan resultatet blir når jeg har på alt. Dette er ikke min faste sminkerutine, men når jeg skal pynte meg litt ekstra gjør jeg dette. Hva synes dere? Liker dere sånne innlegg?

- Åshild


POSTET / 19.09.2014
Mitt klesskap: sko

// Innlegget inneholder affiliatelenker

Det er ikke noen stor hemmelighet at det er noe spesielt når det gjelder jenter og sko. Vi alle elsker det, noen i større grad enn andre. Men et sted der inne tror jeg alle jenter har en kjærlighet for sko, kanskje det er fjellsko, fotballsko, sneakers eller heels, men uansett - sko er sko. Personlig liker jeg veldig godt "cut out" boots og enkle heelsandaler for øyeblikket. Når det kommer til de høyhælte sandalene under, er de virkelig de beste høyhælte skoene jeg noen gang har brukt. Man kan gå på de en hel dag (uten å være spesielt god til det), uten å få noe som helst vondt. Dette er pågrunn av at de har såpass tykk hæl, så da er de veldig stødige og gode. Såå de anbefalest virkelig! :-)Hvite heelsandaler HERSorte cut out boots HER

Sorte heelsandaler HER

Dersom noen skulle lure på størrelsene, bruker jeg vanligvis 38-39, og jeg har sandalene i 38 og bootsene i 39. 

Liker du sko?

- Åshild


POSTET / 18.09.2014
The perfect leather jacket
Jakke fra Zara

Dere som har lest bloggen min en god stund, vet at jeg har en ekstrem stor kjærlighet når det kommer til jakker, spesielt skinnjakker. Haha, det som er det største problemet mitt, er at jeg kjøper mange som er kun litt forskjellige, i håp om at det er "den perfekte skinnjakka". I starten av sommeren hadde jeg enda ikke funnet den, men da jeg var i Bulgaria i sommer, var vi innom Zara og der så jeg en som jeg likte såå godt. Hadde egentlig inngått en avtale med mamma om og ikke kjøpe noen flere skinnjakker på veldig veldig lenge, men men må man så må man, hehe :):):) Hvertfall så ble jakken dere ser på bildene over, med meg i kofferten hjem, og jeg er veldig fornøyd.

Har du et type plagg du kjøper (unødvendig) mye av?

- Åshild


POSTET / 17.09.2014
Antrekk: ripped og grått


Bukse Bikbok Sko Nelly Jakke Glamorous Topp HM Briller Bikbok

Nå sitter jeg og forbreder meg psykisk til å ta fatt på dagens tysklekse. Har forsåvidt gjort det samme i typ to timer, så nå er det vel snart på tide og sette i gang. Når jeg sier forbreding, mener jeg altså blogglesing og instagramtitting, hehe. Det hjelper ikke stort at været er latterlig fint, når jeg er så latterlig dårlig i tysk, da frister det mye mer og sette seg ut og kose seg i solen, istedet for å sitte inne og lese tysk. Men jeg skal tross alt ha muntlig prøve til fredag, så da burde jeg egentlig bare bite i det sure eple og sette i gang. Jaja, da får jeg bare si, auf wiedersen (haha, ble plutselig veldig usikker på om det betyr hade på tysk, men satser på det :):):) )

Hva gjør du nå?

- Åshild


POSTET / 16.09.2014
Tusen takk

Wow, jeg er helt målløs. Tusen tusen takk for alle de utrolig hyggelige tilbakemeldingene. Jeg blir helt rørt over hvor snille dere er med meg. Det å vinne, er jo helt fantastisk gøy i seg selv, men når man får såå mange fine tilbakemeldinger, blir det enda mer gøy. Tusen takk!! ♥ Jeg skal lage flere innlegg om "Det Nye-jenta" i tiden fremover, såå det kommer etterhvert. Gleder meg masse til å vise dere noen av mine egne bilder i fra innspillingen, sounds good?
Jakke Mango Bukse Dr. Denim Sko Bianco Topp Arvet etter bestemor Skjerf Vet ikke Briller Gina Tricot

- Åshild