Åshild Ringhus -


POSTET / 30.06.2017
Vlog: Glasgow

Bloggen er preget av mye Glasgow-blogging for tiden, men her kommer det siste innlegget. Ettersom sommerens prosjekt er å bli flinkere til film og sånn, måtte jeg seffis forsøke å vlogge da vi var i det store utland. Jeg har funnet ut at jeg ikke er så flink til å "fortelle en historie" når jeg vlogger, så det endelige resultatet består oftest av tilfeldige klipp - men håper noen liker det også :-)​
POSTET / 25.06.2017
Hurra for bror

Hei! Nå har vi kommet til vår siste hele dag her i Glasgow, og vi forlater det store utland i morgen tidlig. Dagen i dag skal også brukes til å være turist, og planen for dagen er å dra på museum og i en botanisk hage (tror jeg??), i dag har vi altså steppa opp turistgamet til øverste level. Ellers er internettet hakket mer velfungerende i dag, så her kommer noen bilder fra to meter med bror sin graduation. Jeg synes det var fryktelig stas å få være med å graduetere (nytt ord) bror, og lillesøsterhjertet var stolt som aldri før - så dette var jo seffis en dag som måtte bli grundig dokumentert. 

Processed with VSCO with 4 preset

Her ser dere forresten kappa jeg snakket om i går. Hvilken farge man har på kappa si, avhenger av hvilken linje man har gått på. Høytidelig og kult i grunn, og noe helt annet enn hva jeg er vant med fra mine tidligere uteksamineringer på ungdomsskolen og vgs hehe

Processed with VSCO with 4 preset

Processed with VSCO with 4 preset

Assisterende bloggfotograf, mamma, skulle ta et bilde av oss og universitetet:)

Processed with VSCO with 4 preset

Etter sermonien var avsluttet og bildene var tatt, dro vi for å spise middag. Vi spiste på et sted som heter Porter & Rye, hvor det var skikkelig god mat. I utgangspunktet har ikke jeg noe særlig peiling eller interesse for mat (annet enn at det er noen ting jeg liker, og andre ting jeg ikke liker), og for meg er taco taco, hamburger er hamburger og fisk er fisk. Men på denne restauranten forstod jeg at god mat, skiller seg veldig fra vond mat (mvh. obvious97). Ja, det jeg prøver å si her, hørtes nok mye bedre ut inni hodet mitt, enn det gjør på papiret - men, iallefall, poenget var at jeg fikk meg en skikkelig god middag på fredag haha.

Processed with VSCO with 4 preset


Processed with VSCO with 4 preset

De to siste bildene skulle egentlig være antrekksbilder, men jeg droppa det, ettersom jeg kom på at jeg har vist dette antrekket sjukis mange ganger før hehe. 


POSTET / 23.06.2017
Vandring & taco i Glasgow

Hallo hallo! Ettersom både det å blogge og være turist krever endel dokumentasjon, prøver jeg iherdig å bruke kameraet så mye jeg kan. Selv har min nye favorittaktivitet blitt å ta bilder av hus/gater/natur haha, så vet ikke hvor underholdene bildene er, menmen la gå.

Nå har akkurat den tredje dagen i det store utland begynt for min del. I dag er det Aslak sin graduation, så det gleder jeg meg skikkelig til! Synes det blir veldig spennende å se hvordan en sånn sermoni er her, for vil tro at det er ganske annerledes enn det jeg er vant med fra mine avslutninger på ungdomsskolen og videregående hehe. Men før den tid har jeg planer om å fortsette byvandringen vi startet med i går. Her er jeg og Aslak, også omtalt som to meter med bror i gårsdagens innlegg (morsom).Gårsdagen gikk til å spise og vandre rundt i byen. Vi åt lunsj på et sted som heter "Piece", og der hadde de _verdens beste_ baguette! Haha, det er sjelden jeg har spist noe som jeg liker  godt, så det må jeg si var litt av et scoop. Etter scoopet, vandret vi videre mot det jeg tror er hovedgata (?) her i Glasgow, og kikket i butikker. Selv om jeg skrøyt av at jeg hadde blitt så gammel og klok at jeg liker andre attraksjoner enn kun butikker, må jeg understreke at jeg synes det er like gøy å kikke i butikker, som jeg alltid har synes hehe. Når det gjelder shoppingen her i Glasgow, inneholder byen alle de butikkene jeg var på utkikk etter, så det var jo stas. Etter at butikkrunden var avsluttet, dro vi tilbake til leiligheten for å spise taco wiho. Taco er jo livets gave, så kunne ikke avsluttet dagen på bedre vis, si.

Ultraturist97


Heihei! For øyeblikket sitter jeg i en skotsk sofa og forsøker iherdig å få fiksa opp i reiseforsikringa mi etter at den long-lost-kofferten min forsvant. Har blitt telefonvenn med If sitt kundeservice, så nå sitter jeg atter en gang i telefonkø. En ting jeg har merket meg etter at jeg har blitt fast inventar i telefonkøer til diverse kundeservice, er at hyggelige og serviceinnstilte folk er det beste som finnes (ms. obvious).

Og apropos hyggelige og serviceinnstilte folk, så scorer menneskene her i Skottland høyt! Da turistene fra Vinje skulle sette seg på en skotsk versjon av flybussen, hadde verken jeg eller de to resterende turistene, mamma og pappa, tenkt på å ta ut kontanter for å betale bussen, ettersom man ikke kunne betale med kort. Da jeg forklarte kløneriet til sjåføren, sa han at det var null problem å vente på oss, i mens turistene løp inn for å ta ut penger - wiho, topscore innen service og hyggelighet, si :)

Ja, jeg kan jo ta et lite sammendrag av gårsdagen. Den begynte forsåvidt med at jeg våkna, for så å sove i bilen til bussen, i bussen til flyet, på flyet til bussen, og til slutt i bussen til Glasgow. Etter vi ankom byen, møtte vi to meter med bror, som guidet turistene litt rundt i byen sin. Etter guidingen ble turistene og to meter med bror sultne, så da bestemte vi oss for å dra og kjøpe pizza, før vi dro tilbake til leiligheten. 

Planen for dagen i dag, er å være enda mer turister. Synes det er _så_ gøy å besøk nye byer, så gleder meg veldig til å se mer av Glasgow. Tidligere har det hovedsakelig vært en by sine butikker som har fått min oppmerksomhet, men nå har jeg endelig blitt så gammel og klok at også andre ting er spennende å se haha. Så dersom noen av dere har vært i Glasgow, og har noen turisttips på lur - tas de i mot med glede :):)

hits